Китайската космическа сонда Chang`e 4 (Чанъе-4) се придвижва към позиция за

...
Китайската космическа сонда Chang`e 4 (Чанъе-4) се придвижва към позиция за
Коментари Харесай

Китайската сонда е на 15 км от тъмната страна на Луната

Китайската галактическа сонда Chang`e 4 ( " Чанъе-4 " ) се  придвижва към позиция за кацане на противоположната страна на Луната . Китай е на път да се трансформира в първата страна в света, която  изследва тъмната страна на Луната , оповестява формалната организация " Синхуа ", представена от " Ройтерс ", представена от Actualno.com.

Световната информационна организация отбелязва, че задачата се преглежда като значима крачка от развиването на галактическата стратегия на Китай.

Сондата навлезе в орбитата към Луната, с цел да се " приготви за първото меко кацане на далечната страна на Луната ", разяснява " Синхуа ", базирайки се на Китайската национална галактическа администрация. Не се оповестява по кое време ще кацне.

Китай изпрати сондата Chang`e 4 към Луната по-рано този месец, като употребява ракета Long March-3B. Сондата включва  лунен роувър, който ще изследва повърхността на Луната.

" Синхуа " разяснява, че сондата е навлязла в елиптична лунна орбита в 08,55 часа пекинско време. Сондата е на  15 километра от повърхността на небесното тяло . Chang`e-4 за  първи път навлезе в орбитата на 12 декември.

Задачите на сондата включват  астрономическо наблюдаване, изследване на терена на Луната и минералния състав и премерване на радиацията.

Контролният център ще избере  " точния миг "  за кацане на сондата на противоположната страна на Луната, разяснява " Синхуа ".

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР